25 Mayıs 2009 Pazartesi

Ahmet Dere’nin İki Kitabı Çıktı





Haber: Pakize Aslan

zilanferase@hotmail.com

Uzun bir zamandan beri Avrupa’da Kürt Diploması faaliyetlerini yürüten Ahmet DERE yazdığı ilk kitabında Avrupa Birliği kurumlarıyla ilgili bilgiler, bu kurumların Kürt Sorununa olan yaklaşımları, Kürtlerin Avrupadaki Diplomasi faaliyetlerinin kısa tarihini ve pratik tecrübelerini anlatmıştır. Kürtçe yazdığı kitap « Avrupa Birliği ve Kürt Gerçekliği » ismini taşımaktadır. Mezopotamya Yayınları tarafından Şubat ayında çıkan kitap Avrupa’daki kürt derneklerinde bulunabilir.

Yazar Ahmet DERE bu kitabında aynı zamanda Legal Kürt kurumlarının diplomasi çalışmalarını, bu alanda yaşadıkları zorlukları ve AB nezdinde yaptıkları faaliyetlere de yer vermiştir. Araştırma ve Analiz biçiminde yazılan bu eser Kürtçe olmasıyla kendi alanında ilk olduğunu bellirtmek gerekiyor.

Kitabın başlıklarından bazıları şunlardır :

-- YEKÎTIYA EWROPAYÊ

-- KURD Û YEKÎTIYA EWROPAYÊ

-- KONSEYA EWROPAYÊ

-- CUDAHIYA DEWLETÊN ALMAN Û ÎNGILÎZ

-- DI ROJEVÊN YE DE KURD

-- PÊVAJOYA GUFTUGOYAN

-- AMERÎKA-YEKÎTIYA EWROPAYÊ Û KURD

-- KARÊ DÎPLOMASIYA KURDAN Û LOBÎ

-- PÊVAJOYÊN AGİRBESTAN Û YE

-- Kronolojî



Ahmet DERE’nin ikinci Kitabı Yunanca Çıktı

Ahmet DERE'nin ilk kitabi "Yekîtiya Ewropayê û Rastiya Kurd" Mezopotamya Yayinlarindan çikmisti. Ikinci kitabı ise Nisan ayının başında Yunanistan’da Gordios Yayınevinden çıktı. « Inkar Edilemeyen Halk, Kürtler » adını taşıyan bu kitap 2007 ve 2008 yıllarında ve Türkçe olarak kaleme alınmıştır. Gordios Yayınevi tarafından yapılan öneri üzerine yazılan bu kitap çalışması aynı yayınevi tarafından da yunancaya çevirilmiştir. Önsöz ve Giriş bölümleriyle birlikte toplam 260 sayfadan oluşup Gordios yayınevi tarafından Yunanistan ve Kıbrıs’ta dağıtılmaktadır.

Kitabın ön kapağında MED İmparatorluğu döneminde gücü sembolize eden iki başlı Aslan ve savaşı sembolize eden kalkan, aynı zamanda Kürdistan Ulusal Kongresinin de amblemi olan sembolü yer almaktadır.

Gordios yayınevi ve Atina Kurt Kultur Dernegi tarafindan 24 Haziran gunu Atina’da bir konferans duzenlenerek Ahmet DERE’nin bu ikinci kitabı tanıtılacaktır.

Yayinevi Tel: +302108252279

gordionsbooks@yahoo.gr

4 bölümden oluşan kitabın bölüm başlıkları şunlardır :

Bölüm I:

-- KÜRTLER KİMDİR

Bölüm II:

-- ORTADOĞU VE KÜRTLER

Bölüm III:

-- KÜRTLER VE AVRUPA

Bölüm IV:

-- ULUSLARARASI SAVAŞ HUKUKU

Bölüm V:

-- KÜRTLER VE BALKAN HALKLARI

Hiç yorum yok: