20 Mart 2010 Cumartesi

NEWROZ PîROZ BÊ!..MERHABA NEWROZ!..


21 MART 2010 NEWROZ’unu da geçen yıllarda olduğu gibi yaşadığımız coğrafyadaki kütlesel çıkışların en coşkulusu, en görkemlisi ve en anlamlısı olarak selamlıyoruz.
Kürt ulusal özgürlük hareketi mitolojideki bu anlamlı geleneğini iyimser, ilerici ve dinamik bir yorumla günümüzün sosyal mücadeleler tarihine bağlamayı bilmiştir.

Yaşadığımız coğrafyadaki ulusallık-sınıfsallık dinamiklerini incelerken işçi sınıfı ve emekçi halklarımızın sosyal-sınıfsal-enternasyonal kurtuluşunu düşünürüz. Bu amaçla kendi sentezimizi üretmeye çalışırken halk hareketlerinden, köylü isyanlarından, hak arama eylemlerinden, işçi sınıfının kütlesel çıkışlarından ve insanlarımızın düşünce-davranışlarını belirleyen kültürel birikimlerden yararlanmak durumundayız.

Komünistler; Mezopotamya’daki masal, efsane ve mitolojik anlatımları sözlü tarihten yazılı tarihe geçirirken ilerici, dinamik ve iyimser bir yorumla incelemek durumundadır. Bu görevi bu türden bir yorumla ele almayınca gerici, idealist ve metafizik yorumlar “rahatlıkla” işbaşı yapabilmektedir.

Tarihsel Kawa’nın eylemi Yeni Gün’ün habercisidir. Yeni Gün insana ve doğaya uyumlu bir başlangıçtır. Doğaya uyumlu her adım devrimcidir, değiştiren ve dönüştürendir.
Günümüzdeki NEWROZ kutlamalarını tarihselden güncele uzanan gerçekçi bir kütlesel çıkış olarak algılıyoruz.

Devrimci Kawa’nın zalim Dehak’a karşı yaktığı ateşi günümüzde işçi sınıfı ve emekçiler yakmaktadır.

Mezopotamya’nın emekçi halklarından Kürtler hâkim gerici sınıflarca sürekli baskı altında tutulmuşlardır. İnkâr, imha, asimilasyon politikalarıyla tarihleri, coğrafyaları, ilerici kültür ve gelenekleri, dilleri, inançları yok sayılmak istenmiştir.

NEWROZ eylemleriyle tüm ezilen ve sömürülen halklar taleplerini haykırmaktadır.
Halkların talep ve ihtiyaçları kapitalist sistemde değil, ancak sosyalist sistemde gerçekleşme şansını elde edecektir.

Günümüzde emperyalist-kapitalizme karşı verilen savaşlarda NEWROZ’un anlamı büyüktür.
NEWROZ; bir yanıyla eşitlik, özgürlük, hak arama, barış, direniş, aşk, sevgi, dostluk, yoldaşlık ve proletarya kardeşliği gibi değerlerimizin tek yürek olduğu yeni bir gündür.
NEWROZ’daki kütlesel çıkışları bağımsız sınıf tavrı gözeten kadroların eşitlik ve özgürlük mücadelesiyle buluşturup bütünleştirmek küresel kriz döneminde anlamlı ve ileri bir sese dönüştürmeliyiz.
İnsanın ve insanlığın sosyal-sınıfsal-enternasyonal kurtuluşu mücadelesinde NEWROZ’ları bu düşünce-davranış çizgilerimizle anmak ve kutlamak An’ın en devrimci görevidir.
Dünyanın tüm ezilen ve sömürülen halklarının NEWROZ Bayramını yürekten kutluyoruz.
BİJİ NEWROZ!
BIRATİYA GELAN!
----------------
Sorun Yayınları Kolektifi - SORUN Polemik Dergisi

Akbıyık Değirmeni Sk. No: 33/A Sultanahmet-İstanbul

Tel:212 638 81 82 Fax: 212 638 81 72





Hiç yorum yok: