14 Mart 2010 Pazar

DTP NİN KAPATILMASI VE ROJ TV…



DTP NİN KAPATILMASI VE ROJ TV BASKINI AKPARTİLİ KÜRD SEÇMENLERİ SEVİNDİRDİ Mİ?, ÜZDÜ MÜ?‏

Ava Péré
diyarikert@gmail.com

DTP kapatıldı,Avrupa'da Roş Tv ye,BDP bürosuna ve bazı yerlere baskınlar yapıldı,tutuklamalar oldu.

Denilebilirki,AKP nin bunlarla ne ilgisi var;(Kısa olsun diye AKP diyorum,oysa resmi kısaltılmış adı Akparti dir)

Dtp'yi Anayasa Mahkemesi kapattı, baskınlarıda Avrupa daki kimi devletler yaptı.Ancak herkes biliyorki sorumluluk Hükümettedir.Hükümet istemesydi Avrupa'da baskınlar olmazdı,yasalar değiştirilseydi,kapatılma olmazdı. "Nasılsa bizim parti kolay, kolay kapatılmaz " diye rehavete kapılan ve parti kapatma yasalarını değiştirmeye gerek görmeyen Akp, "odak" olarak kabul edildi ve kapatılmanın eşiğinden döndü.Daha da pek rehavete kapılmasın,"burası Türkiye ne olacağı belli olmaz " sözü boşuna söylenmemiştir...

Akp nin asıl amacı sorunları çözmek ve oyunu arttırmak, en azından aynı seviyede tutmak ise,tüm bunlar neyin nesi? İçerde veya dışarda, içinde veya dışında birileri mi Akp ye "iyilik" yapıp "bu , bu uygulamaları yap" diye kulağına üflüyor,yoksa Akp'nin kendi kendine olan uygulamaları mı?
Cevabı ne olursa olsun,bu uygulamaların Akp nin yararına hatta ülkeninde yararına olmadığını sağduyulu düşünen herkes bilir.

Özellikle Akp ye oy vermiş veya verecek olan Kürd seçmenlerin önemli bir kesimi tüm bunlara sevinmemiştir,tam tersine üzülmüştür.

Bir kere Kürd seçmenlerin Dtp ye oy vermeyenleri bile,Dtp nin kapatılmasına sıcak bakmazlar.
Hele ,hele ,bol ,bol müzik dinledikleri,egemen medya tarafından verilmeyenleri dinledikleri,izledikleri Roj ve Mmc kanalllarına yapılan baskınları,özellikle de bu kanalların kapatılmasına yönelik Hükümetin çabalarına çok mu çok üzülüyorlardır.

Her gün anket düzenliyen kuruluşlar,sorsunlar bakayım Akp ye oy veren Kürdlere,hatta koruculara;
"Roj ve Mmc kanallarının kapatılmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz?,bu kanalların kapatılmasına sevinir misiniz yoksa üzülür müsünüz?" diye.Hatta aynı şekilde Dtp nin kapatılma durumunuda sorsunlar...

O zaman, Akp nin amacı, Kürd seçmenlerini üzmek olmuyor mu?Peki, yeri geldimi birkaç seçmenin oyunu veya teveccühünü almak için çeşitli çabalar içinde olan partiler veya siyasiler,en başta da Akp bunları bilmez mi?

Ha! eğer bu uygulamaları yaptığı için milliyetçi kesimlerden veya Dtp-Roj Tv yi sevmeyenlerden oy alacağını ve bu şekilde denge sağlayabileceğini düşünüyorsa çok yanılıyordur.Çünkü bu konularda kendisinden daha önde koşanları vardır.

Derler ya !"Allah kimseyi şaşırmasın" İlleki şaşırma,hatalar,yanlışlar oluyor.Tüm bunlar olmasaydı tek başına iktidara gelen,Menderesler,Demireller, Özallar veya diğer ülkelerdekiler 2 veya 3 seçim sonra iktidardan olurlar mıydı?

Sanırım bu da doğal bir durum olmuş oluyor. Çünkü insanlar,unutmaya mahkum olduğu gibi,yanlışlar ve hatalar yapmaya da mahkumdur...

Hiç yorum yok: