20 Haziran 2009 Cumartesi

BARBARLIK DEVAM EDİYOR!


Sevra Kurtuluş
sevra.kurtulus@gmail.com

Yaşadığımız bu sözüm ona, ”post-modern” çağda ”barbarlık” devam ediyor. Avrupa ve Amerikan emperyalizmin desteklediği barbarca eylemler, dünyanın değişik yerlerinde ve bölgelerinde devam ediyor. Herkesin tanık olduğu gibi, emperyalist destekli ”militarist ölüm makinası”, ezilen halklara ölüm ve yıkım getiriyor.

Geçmişe dair örnekler vermek istemiyorum, ama günümüzde süren barbarca eylemler var, bunlardan bahsediyorum. Kürdistan’da bunlar oldu, oluyor. Filistin, Gazze’de bunlar oldu, oluyor. Daha yeni Srilanka’da bunlar oldu, oluyor. Srilanka ”ölüm makinası” Tamil halkına zulüm ve ölüm getiriyor. Devam ediyor.

Ezilen halklara ”her şeyi yapma” yetkisini kendilerinde gören ve buna yeltenen emperyalist destekli haydutlar, Srilanka’da işi barbarca eylemlere kadar götürdü. Basında çıkan haberlere göre, geçen ayda, Nanthura (Jaffna’da) Srilanka ordusu; çoluk-çocuk demeden 6.500 sivili öldürmüş; yaralı sayısı;14 bin, tutsak kamplarda tutulan esir sayısı ise 200 bin kişidir!

Bu, barbarlıktır. Srilanka’da Tamil halkına yapılan barbarlıktır!

Barbarlık, insansızlık ve dolayısı ile kültürsüzlük oluyor. Bu bağlamda, Srilanka ordusu, insanlıktan yoksun bir ordu oluyor. Barbarlık oluyor.

Barbarlıktır: Tamillerin evleri yıkılıyor, mal varlıkları talan ediliyor, ama barbarlık, ”barbarlık” oluyor; öldürülen Tamillerin vucutları parçalanıp, organları çıkarılıyor… pazarlarda satılıyor!

Barbarlık, budur.

Yaşadığımız bu sözüm ona ”post-modern” çağda, Kürtlere, Filistinlilere, Tamillilere…dünyanın başka yer ve bölgelerinde böylesi barbarlığın hâlâ olması ve devam etmesi, gerçekten, insanlık adına utanç vericidir…

--------------

Not: Değerli dostlar; bundan böyle ”Öfke ve Umut” bloguna (http://www.ofkeveumut.blogspot.com/) her on beş günde bir, Orta-doğu ve genelde dünyada gelişen olaylara dair yorumlarımı sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla.

Hiç yorum yok: