24 Kasım 2009 Salı

BİRBİRLERİNİ AKLIYORLAR



Hüseyin Habip Taşkın
habibtaskin@gmail.com

Dünyada yaşayan insanların çileleri bitmiyor. Aksine emperyalistlerin oyun içindeki oyunları da bitmiyor. Emperyalistlerin işgalleri bitmezken, yeni yayılmacı politikaları bitmiyor. Halkların yoksulluğu ve açlıkları bitmiyor. Emperyalizmin karşısında güçlü bir muhalefet olmadığı için istediğini istediği gibi yaparken, sorunlar bitmiyor.

Hepimiz televizyonda haberleri izleriz. Bazı günler o kanalın ne kadar ödül aldığını ballandıra ballandıra spikerin kendi ağzından duyarız. Böylelikle o kanalın çok iyi kanal olduğunu kitlelere enjekte etmeye çalışır. Sermaye kendi malının reklâmını televizyonlardan, radyolardan ya da panolara asılan afişlerle en iyi mal benimkisi diye kitleleri kendinden geçirmeye çalışır. Emperyalist sistemde reklâmın “iyisi, kötüsü” olmaz diye bir düz mantık vardır.

ABD’nin işgalci ruhu devam ediyor. İstediği gibi rotasını çizerek hedefe ilerlemeye devam ediyor. ABD Başkanı Barack Obama Bush’un bırakmış olduğu işgalci anlayışla yoluna devam ediyor. Sonuç olarak halkların gözyaşları kurumadan yenileri eklenerek akmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Barack Obama Nobel ödüllerinden olan barış ödülüne ve10 milyon İsveç Kronu’na layık görüldü. Açıktan göz göre göre bunun adına birbirlerini aklıyorlar denilir.

Irak’ta işgal devam ederken, ABD askerlerinin 142 bin olduğu söylenirken, hani Barack Obama seçimden önce seçmenine söz verdiği 16 ay içerisinde Irak’taki askerlerinin büyük bir bölümünün çekileceğini söylerken, ABD emperyalist militarist gücünü göstermeye devam ederken, Barack Obama barış ödülüne layık gösterilirken gelişen olayları çarpıtmaktan başka bir şey değildir.

Afganistan’da değişen herhangi bir olay olmadığını görmekteyiz. Aksi istikamet yönünde işgalci ABD’nin 30 bin olan askeri sayısını 62 bine kademeli olarak çıkardı. Barack Obama’ da yılsonuna kadar toplam sayının 100 bin olması için 40 bin asker ihtiyacı için çalışmalara başladı.

Başka bir film çevirmeye gerek yok! Bu film içinde üçkâğıdın her türlüsü var. Olur mu olur! Cannes film ödülünü de ABD Başkanı Barack Obama’ya verirler. Sakın şaşırmayın!

CIA’nın yapmış olduğu ve su yüzüne çıkıp dalga dalga yayıldığı işkencelerin raporunu aylarca kim engelledi dersiniz? ABD Başkanı Barack Obama… Demek ki, işkencecileri aklamakta olup onların avukatlığını da yaptı. Irak ve Afganistan’daki ellerinde bulunan tutuklulara yapılan işkence fotoğraflarının yayılmaması için bir üst mahkemeye başvuran barış ödüllü Barack Obama yaptı.

ABD’nin el attığı ülkelerde yoksul insanların yüreklerinde yangın var. Barış ödülüne gülmemek elde değil! Neyin barışı ve Barack Obama nasıl katkı yapmış olabilir ki! Barışa katkı yapıldığı yok! Sadece işgal var. Ölüm var! Kendi ülkelerinde sürgün hayatı yaşayan insanlar var. Cinsel baskılara uğrayan yığınla kadın ve kızlar var. Varlar kervanında yok yok…

Guantanamo esir kampını bilmeyenimiz yoktur. Şu anda 225 kişinin bulunduğu söylenmektedir. Seçimlerden önce buranın kapatılacağına dair sözleri Barack Obama seçmenine söylemişti. Geçmişte orada bulunan tutsaklara işkence yapılmasıyla gündeme gelmişti. Bu günde orada işkence yapılmıyor diyemeyiz. Çünkü emperyalizme güven olmaz.

Barack Obama koltuğuna oturduğu zaman gözlerini Pakistan topraklarına dikti. Orada birlikte yaşayan halkları birbirine düşürmeye çalıştı. Bu ülkeyi parçalara ayırarak bölmeye çalıştı. Pakistan’ın kukla yönetimiyle, askeri güçler kendi topraklarını bombalıyor. Pakistan ve Afganistan’daki operasyonlar için yıllık 1 milyar dolar ayrılması için Barack Obama ABD senatosunu iknaya uğraşıyor.

Ne dersiniz bu işe! Kendilerine demokrat diyorlar ama ellerinden gelen tüm kötülükleri dünya halklarına yapmaya devam ediyor.

ABD’nin uzun elleri Somali’de sömürü ve talana dayalı politikalarını orada devam ettirmeye çalışıyor. ABD burada Etiyopya’yı da arkasına almış Somali’de İslamcı örgütleri bahane ederek, köyleri bombalamaya hakkı olduğunu varsayarak bildiğini okumaya devam ediyor. ABD’nin savaş uçakları El Kaide’yi gerekçe göstererek geçen hafta bir köye füze saldırısında bulunuyor. Aynı günlerde El Kaide’nin yöneticisi olduğunu ileri sürerek bir kişiyi gözaltına ABD askerleri alıyor.

Nobel Barış ödülünü verenlerin amacına bir bakılmalı ve kuruluşuna! Emperyalist patentlidir. Barış demek ve uygulamak farklı bir çizgidir. Bu barışı emperyalizm sağlayamaz. Halkların ortak, sınıfsal mücadelesi sağlar. İşin gerçeğine bakacak olursak! Barış bize şu an çok uzak…

--------------------

NEWROZ HAFTALIK SİYASİ YORUM GAZETESİ

Hiç yorum yok: