19 Ocak 2010 Salı

AvEG-Kon'lu kadınlardan Tekel'e destek


"Kefenleri giydik geri dönüş yok"
Kapitalistler, krizin faturasını; ekonomik yaşam koşulları daha da kötüleşen işçi ve emekçilere ödettirmek istemektedirler. IMF’nin bütün direktiflerini yerine getirmek isteyen Türk devleti ve AKP hükümeti, işsizlik ve sefalet ücretine mahkûm etmeye çalıştığı işçileri önce sokağa attı. Fakat işçilerin kararlılığı karşısında 4-C formülü olarak tanımladığı maaşların düşmesi, her yıl yıllık sözleşmelerle işçilerin geçici işçi olarak kabul edilmeleri ve özlük haklarının tamamının ortadan kaldırılması formülünü işçilere dayattı. Köleliğe hayır diyen işçiler, azgın kış koşullarında sokağı mesken edinmiş direniyorlar…

Kadını erkeğiyle TEKEL işçileri, 15 Aralık'tan bu yana günler, geceler boyu sokaklarda... Polisin copuna, gazına, panzerine, suyuna, Ankara'nın soğuğuna, yağmuruna, ayazına rağmen ülkenin dört bir yanından gelerek direniyorlar… İşçi ve emekçilere, hak alma mücadelesinde yol gösteriyorlar...

Yüzyıllardır ev köleliğine ve ucuz iş gücüne mahkûm edilen kadın işçilerin, sınıf kardeşleriyle birlikte devletin bütün saldırılarına karşı ön saflarda yerlerini alması; direnişin devamında büyük rol oynamaktadır. Bu direniş, aynı zamanda kadınlar için biçilmiş rollere karşı da pratik bir başkaldırıdır.

Kadın işçilerin direnişin başında yer almaları, TEKEL direnişine enerji ve güç katmıştır. Erkek işçilerin daha kararlı duruşunu ve hak alma mücadelesinde ısrarlı olmalarını sağlamıştır. Dün evinde çocuk bakan, yemek yapan kadın, şimdi yanı başlarında direnişte saf tutmaktadır.. Devletin saldırısına ve Ankara’nın soğuğuna karşı ortak siperlerde durmaktadır..

Güneşi görmesiyle toprağın derinliklerinden güneşe uzanan kardelenler şimdi işçi kardeşlerinin ellerinden tutarak işsizliğe ve yoksulluğa karşı yol gösteriyorlar… Zalimlerin zulmüne karşı isyana duruyorlar..

Yerli ve göçmen kadınlar…

Biz, geceleri sıcak yatağımıza yatarken, kar ve yağmur altındaki TEKEL işçisi kadınlar; eşlerini, çocuklarını bırakıp geldikleri Başkent Ankara'da, hastalığa, beton üstünde yatmaya aldırmadan büyük ve zorlu bir mücadele ile özlük hakları, çalışma hakları için direniyorlar.. “Kefenleri giydik geri dönüş yok” diyen hemcinslerimiz, kararlılıklarından ödün vermeden mücadelelerini sürdürüyorlar..

Çalışma hakları ellerinden alınarak sokağa atılmak istenen, kölelik ücretine mahkûm edilmek istenen, geriye dönük tüm hakları ellerinden alınmak istenen TEKEL işçisi sınıf kardeşlerimizle omuz omuza olma görevi hepimizindir. Hangi coğrafyada olursa olsun işçi sınıfının her kaybı geleceğimizin kaybıdır. İzin vermeyelim!..TEKEL işçisi hemcinslerimizin sesini yaşadığımız Avrupa coğrafyasına ve çalıştığımız iş yerlerine taşıyalım!.. Bulunduğumuz her alanda “TEKEL işçileri ile dayanışma komiteleri” kuralım, var olan komitelerde yer alalım!.. Maddi ve manevi destek çalışmaları yürütelim!..Kız kardeşlerimize dayanışma mesajları yollayalım, Türk Devletinin çalışma bakanlığını protesto mektupları, faksları ve mailler ile boğalım!..

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu - Kadın Komisyonu olarak; AKP ve Türk devletinin saldırgan ve işçi düşmanı tutumunu kınıyor ve direnen TEKEL işçilerinin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Avrupa’da yaşayan göçmen ve yerli emekçileri; Tekel işçilerinin yanında olmaya ve onlarla dayanışmaya çağırıyoruz!..

Yaşasın Kadın Dayanışması!..

Protestolarınız için kullanabileceğiniz adresler:

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer
Adres : İnönü Bulvarı No:42 pk: 06520 Emek / ANKARA / TÜRKİYE
Telefon : 0090 312 296 60 00 Fax :
e-posta : iletisim@csgb.gov.tr

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu
(AvEG-Kon)

KADIN KOMİSYONU

Hiç yorum yok: