13 Mayıs 2009 Çarşamba

YAPAY SOLCULAR VE DENİZLER



Mustafa Elveren – Em. Öğrt.
mustafaelveren@gmail.com

Bir süre önce makale notlarıma şu haber özetini eklemiştim; “Deniz Uğur-Reha Muhtar çiftinin ikizleri Poyraz ve Mina, dün Amerikan Hastanesi'nde dünyaya geldi. Deniz Gezmiş'in ölüm yıldönümünde doğan bebeklerin ikinci adları 'Deniz' oldu.” (07 Mayıs 2009 / Hürriyet) Bu haberi okuyunca solculuğumdan utandım. İstenmeyen bazı olaylar ve haberler insanı çok derinden etkiliyor.

Bunlar nikahsız olarak kadınlarla birlikte oluyorlar, bu kadınlardan çocuk pehda olunca da yüzleri kızarmadan adını Deniz koyuyorlar.

Bunlar sevgili Ahmet Kaya’ya yaptıkları düşmanca saldırılarını temize çıkarmak için bu değerlerimizi hoyratça ve utanmadan kullanıyorlar.

Bunlar solcu olamazlar. Olsa olsa yapay solculardır.

Bunlar her zaman “Atatürkçülük” kisvesi altında kendilerine bir haber kanalını bulup, bu kanallarda gerçek devrimcilere ve özgürlük savunucularına utanmadan saldırıyorlar.

Türkiye’de resmi ideoloji her zaman sahte solcuları, dincileri ve sağcıları hatta sahte milliyetçileri bile üretmiştir.

Özgürlük ve demokrasi karşıtları ile demokrat kürt aydınlarına düşmanlık yapanlar Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına sahip çıkamazlar.

Bu hazmedilecek bir durum değildir. Deniz Gezmiş’in ailesi derhal bu şahıslar aleyhine dava açması gerekmez mi? Ama ne yazık ki böyle bir girişimde şu ana kadar hiç kimse bulunmadı. En azından 68’liler, 78 liler gibi vakıflar ve dernekler suç duyurusunda bulunabilirlerdi.

Sevgili Ahmet Kaya’yı linç eden güruh,Deniz Gezmiş’e nasıl sahip çıkabilir? Bu yapay solcuları çok iyi tanımak gerekir. Bu utanmazlar bir taraftan Deniz Gezmiş’in posteri arkasına saklanarak, öte taraftan Gezmiş’in arkadaşları olan diğer devrimci önderlere saldırmaktadırlar. Bu sahte solcuların Ahmet Kaya’ya yaptıkları çirkin saldırıyı unutmadık, asla da unutmayacağız.

Deniz Gezmiş’in içinde bulunduğu dönemin siyasal konjonktürü gereğince yapay olarak yaratılan “Kemalist” söylemierle benzerlik göstermesi çok doğaldır. Çünkü, Deniz Gezmiş ve arkadaşları aynı zamanda resmi ideolojjnin tümden kaldırılarak, Cumhuriyet’in demokratikleştirilmesinden yana oldukları da bilinen bir gerçektir. Yani bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük hareketi niteliğindeydi. Bu gün de Cumhuriyet’in demokratikleştirilerek, sosyalist demokrasi nitelik kazandırılması için uğraş vermiyor muyuz? Yapay olarak yaratılan “Kemalizm”i ve dolayısıyla resmi ideolojiyi teşhir etmek o kadar kolay olmadı. Bunun için geçmişten günümüze kadar çok ağır bedeller ödemek zorunda kalınmıştır. İşte bu bedeli ödüyenlerden biri de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıdır.

Öyle ise, Denizlere ancak gerçek solcular ve devrimceler sahip çıkabilirler. Deniz Gezmiş ve onların mirası üzerinde gevezelik yapanlara ve Ahmet Kaya’yı linç eden sahte solculara karşı çok uyanık olmak durumundayız.

Eğer bunlar “vatansever” ve solcu ise, ben de vatan hayiniyim. Tıpkı idam sehpasına gönderdikleri Deniz Gezmiş ve diğer devrimciler gibi, Nazım Hikmet gibi.

WEB: http://www.gomanweb.com/


1 yorum:

Nh+ dedi ki...

Duyarlılığınız için teşekkürler hocam.
Ellerinizden öperim, devrimci selamlar.