29 Haziran 2009 Pazartesi

Ölme! Sakın Ha Ölme!


”İntihar edemezsin Kenan Evren, sen intihar edemezsin! Ölüm senin için bir kurtuluştur. 12 Eylül suçlarından intihar ederek kurtulamazsın !

Ölme Evren ölme! Sakın ha yargılanmadan ölme! Ölürsen bile diril! Diril, 17 yaşındaki Erdal Eren’in için! Diril, 40 günde idam ettirdiğin Serdar Soyergin için!..”

Salim TURGUT
turgutsalim@hotmail.com

12 Eylül 1980 darbesi olalı 29 yıl geçti. 12 Eylül 1980’de doğan bir çocuk tam 29 yaşında. 29 yıldır bu ülkede darbeciler Anayasa’nın Geçici 15. Maddesi sayesinde yargılanmadan varlıklarını sürdürüyorlar.

78’liler 10 yıldır darbecilerin yargılanması için önemli etkinlikler yaptılar. 78’lilerin bu çalışmalarına düne kadar ses vermeyenler bugün sanki kafalarına taş düşmüş bir şekilde eski düşüncelerini bırakıp yeni düşünceler savunmaya başladılar.

Hükümet ve muhalefetin yıllardır sürdürdükleri kayıkçı kavgası kırk yılda bir işe yaradı. Ergenekon ve darbecilerin avukatlığına soyunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın bir blöf yaparak Geçici 15. Maddenin kaldırılarak darbecilerin yargılanması yolunun açılabileceğini söylemesi tartışmaların seyrini bir anda değiştirdi. Şimdi birçok kesim darbecilerin yargılanmasını tartışmaya başladı. 78’lilerin on yıldır sürdürdüğü mücadele yeni bir aşamaya geldi. Karşılıklı ‘blöf’lerin sonucunun nereye kadar gidilebileceği belli olmamakla birlikte sürecin her halükarda 78’lilerin yıllardır savunduğu tezlerin bilince çıkartılıp darbe karşıtlığının kitleselleşmesinde önemli katkılar sunacağı çok açık.
Anayasaların bile sürekli olarak değiştiği bir dünyada 29 yıldır geçici bir maddenin varlığını koruması da bu ülke için bir utançtır. Bugün siyasetin gündemini belirleyen ve 10 yıldır 78’lilerin kaldırılması için mücadele yürüttükleri geçici 15. madde, darbecileri, darbe hükümetlerini, darbe Kurucu ve Danışma Meclisini, darbe döneminde yetkili organ, merci ve görevlilerini 12 Eylül 1980’den 9 Kasım 1983’e kadar geçen süre içerisindeki mali, hukuki, siyasi ve her türlü karar ve tasarruflarından dolayı yargı kapsamı dışında bırakmıştır. Bu madde kaldırılmadan darbecilerin yargılanmasının yolu açılamaz. Darbecilerin koruma zırhı olan geçici 15. maddenin kaldırılması tartışmalarına bilinçli bir tartışma sürecinden değil kayıkçı kavgasının sonunda gelinmiştir.

Burjuva siyasetçilerinin kayıkçı kavgası süreci olumlu bir yere getirmiştir. Bu olayın üzerine gitmekte fayda vardır. Burjuva siyasetçilerinin kavgasının sonucundan demokrasi güçleri önemli kazançlar sağlayabilir.

Sürecin tartışmalarını izleyen 12 Eylül’ün simgesel ismi Kenan Evren Milliyet’ten Bilal Çetin’e verdiği mülakatta yargılanıp - yargılanmayacağının kararını halkın vermesini isteyerek referandum talebinde bulunuyor. Eğer halk yargılanmasını isterse ‘intihar’ edeceğini söylüyor.

İntihar edemezsin Kenan Evren sen intihar edemezsin! Ölüm senin için bir kurtuluştur. 12
Eylül suçlarından intihar ederek kurtulamazsın !

Ölme Evren ölme!

Sakın ha yargılanmadan ölme!

Ölürsen bile diril!
Diril, 17 yaşındaki Erdal Eren’in için!
Diril, 40 günde idam ettirdiğin Serdar Soyergin için!

Diril, idamını onayladığın 17 devrimci için!

Diril, Metris, Mamak ve Anadolu’nun farklı cezaevlerinde ki insanlık suçları için!

Diril, Diyarbakır cezaevinde ki vahşetler için!

Diril, gözaltına aldığınız 650 bin kişi için!

Diril, fişlediğiniz 1 milyon 683 bin kişi için!

Diril, yargıladığınız 230 bin kişi için!

Diril, sürgün ettiğiniz 30 bin kişi için!

Diril, kuşkulu bir şekilde ölen 300 kişi için!

Diril, işkence öldürülen 171 kişi için!

Diril cezaevlerinde yaşamını yitiren 299 kişi için!

Diril, geleceğini kararttığınız ülkemiz için!

Ölemezsin Kenan Evren ölemezsin!

Yargılanmadan ölemezsin!
------------
28 Haziran 2009 / MERSİN

Hiç yorum yok: