13 Haziran 2009 Cumartesi

SUSKUN BİR ZAMAN KARESİ


Antakyalı yazarlardan Onur Aslan’ın ”suskun bir zaman karesi” isimli öykü kitabi çıktı. Taflan Dergisi Yayınları’ndan çıkan kitapta 17 öykü bulunmaktadır.

OnurAslan : 1983 yılında Antakya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamladı. Şu an, Mustafa Kemal Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi.

Edebiyata ilgisi lise yıllannda başladı. O zamanlarda üç yıl tiyatroyla uğraştı. Okulunun çıkardığı her oyunda rol aldı. Daha sonra Antakya Belediye Şehir Tiyatrosu'na çağrıldı. Bir yılı da orada geçti.

Bir süre sonra şiir ve öykü yazmaya başladı. İlk edebi çalışması lise yıllarındayken 'Çınar Dergisi'nde yayımlandı.

Amatör çapta fotoğrafçılıkla uğraşıyor. Türkiye Edebiyatçılar Derneği üyesi.

Ürünleri; Alaz, Amik Edebiyat, Andız, Akatalpa, Akköy, Aşkın E-Hali, Aykırısanat, Benm Bahar, BH Sanat, Çağla, Damar, Dar Sokak, Deliler Teknesi, Dize, Doğmasız ve Ölmesiz, Forum Edebiyat, Gediz, Güney, Güney Rüzgarı, Güneyde Kültür, Hayal, Her Şeye Karşın, İle, İmgelem, İnsancıl, Kalem, Karalama, Karakalem, Koridor, Lacivert, Mavi Ada, Mavi Yaren, Mavi Yeşil, Mühür, Notos Öykü, Patika, Sanat Cephesi, Şehir, Taflan, Tay, Turnalar (KKTC), Yazılıkaya, Yoğunluk ... gibi dergilerde yayımlandı. Antakya'da "Mavi Yaren" Kültür Sanat Edebiyat dergisini üç yıl çıkardı. "Taflan" Edebiyat dergisi'nin kurucu üyeleri arasında ...

Evrensel başta olmak üzere çeşitli gazetelerde de ürün leriyle ve söyleşileriyle yer aldı. Bazı şiirleri Arapça'ya çevrildi. (2006) "Doğunun Kraliçesi Antakya" konulu öykü yarışmasın da birincilik, (2008) Yunus Emre şiir yarışmasında mansiyon ödülü aldı. Antolojilerde öykü ve şiirlerine yer verildi.

------------

Eposta: taflandergi@gmail.com

Hiç yorum yok: