18 Aralık 2009 Cuma

19 Aralık’ı unutma, unutturma!

Zindanlar mücadelesinde karşılaştığımız en dehşet verici katliamlardan biri olan 19 Aralık saldırısının 9. yıldönümündeyiz. Sermaye devletin ironik bir biçimde “Hayata Dönüş Operasyonu” diye adlandırdığı katliamda 28 devrimci tutsak hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmıştı. Ağır silahlarla donatılmış on bin profesyonel katilin görev aldığı operasyon 20 hapishaneye eş zamanlı olarak başlatılmıştı.

19 Aralık 2000’de düzen ve devrim cepheleri bir kez daha karşı karşıya gelmişti. “İçeriyi kontrol edemeden 'dışarıyı' kontrol edemeyeceğini” dile getiren sermaye iktidarı ile “Kanla yazılan tarih silinmez!” diyen devrimciler arasındaki irade savaşından bedel ödeme kararlılığıyla direnen devrim cephesi başı dik çıkmış ve devrimci direniş geleneği bir kez yaşatılmıştı.

19 Aralık katliamı ve direnişinin 9. yılında, yarınlar uğruna can bedeli sergilenen bu direnişte yitirdiklerimizi anmak, devraldığımız bayrağa leke sürdürmeyeceğimizi dosta-düşmana bir kez daha haykırmak ve mücadele bayrağını daha da yükseltmek için buluşuyoruz.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) olarak tüm işçi ve emekçileri 19 Aralık’ta sergilenen vahşeti ve direnişi unutmamak ve unutturmamak için mücadeleye çağırıyoruz!

Basın açıklaması
Tarih: 19 Aralık 2009 Cumartesi
Yer : Taksim Tramvay Durağı (Beyoğlu)
Saat : 14.00

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP

Hiç yorum yok: