2 Şubat 2010 Salı

EMEĞİN SANATI, 67. SAYI


EMEĞİN SANATI E-DERGİNİN 1 ŞUBAT TARİHLİ 67. SAYISI YAYINDA

EMEĞİN SANATI DİYOR Kİ:

İnsanî erozyonların da en keskin dönemecindeyiz. Şiirin ve müziğin devrimci şahlanış döneminde adlarını belleğimize kazıdığımız kimi adlar, şimdilerde liberalizmin pazarına işporta tezgâhı açmakla meşguller, insanlığın devrimci birikimini ranta ve kâra dönüştürme çabasındalar.

Bu karanlık içinde resmî edebiyatçılar, sanatı örtü altına alma çabasındalar. Öyle ki, bu çaba, bir alkış, bir övgü nedeni olarak görülmekte. Halbuki, sanatın görevi, gerçeğin görünüşünü değiştirmek değil, gerçeği gizleyen örtüleri kaldırmaktır. Sanatın görevi, açık kapıları yıkmaktan çok, kilitli kapıları açmaktır.

Devrimci sanatçıları, sanatı bir silah olarak kullanmakla suçlayan burjuva yazıcıları bilmelidir ki, “Sanat, toplumsal savaşımda bir silâh değil, dünyada süregiden toplumsal savaşımın kendisidir.” Sanatın gerçek yeri, sürekli gelişen toplumsal yapının bir parçası oluşundadır.

Sanatı, salt seçmek ve susmaktan ibaret sananlar, sanatı bilinçli müdahaleye değil rastlantıların peşine taktıklarının da farkındadırlar. Halbuki sanat, kendisinden ibaret değildir. Sanat kendisinden fazlasıdır. Sanat hayatın tüm anlamlarını taşır. Sanat, yeni dünyalar kurgulamakla eş anlamlıdır. O dünyalar da önce düşlerde doğar. Doğallıkla, düş kurma özürlü bir ortamın sanatta yerinin olamayacağı açıktır.

Kısacası, emeğe dayalı sanatın dizginlerle, kelepçelerle, ağız tıkaçları ile işi yok! O size: “yürü!” diyor ve sizi yasaklanmış meyvesi bulunmayan o büyük sanat evrenine salıveriyor.

EMEĞİN SANATI, BARIŞ İÇİN, İNSANA VE EMEĞE SAYGI İÇİN; SERMAYENİN SANATA TAHAKKÜMÜNE, SANATIN İNSANÎLİK NİTELİĞİNİN YOK EDİLMESİNE, TİCARÎLEŞTİRİLMESİNE VE POSTMODERNİST SANAT ANLAYIŞINA KARŞI 'YENİ SOSYALİST GERÇEKÇİLİK' ÇİZGİSİYLE YOLUNA DEVAM EDİYOR

http://emeginsanati2.blogcu.com/

YAŞAR DOĞAN: "EMEĞİN SANATI'NDAN 67. MERHABA"
AHMET TAHSİN:”Pehlivan”
ADNAN DURMAZ:”Hüzün Rengi-Aşk Kokusu...”
İRFAN SARİ:”Ateşin Dili”
HALİL MANAP:“Ben Kanlı Tarihlerde Lanetlenen İnsan”
SALİM ÇALIK:“Ekmek
ERCAN CENGİZ:“Yol Senin”
ARİF BERBEROĞLU:“Benim Şiirim”
MEHMET GİRGİN:“Mutluluk Bahçesi”
NACİ KASAPOĞLU:“Tekel İşçilerine”
NAZLIHAN HASKÖYLÜ:“Otuz Üç Harfin Ağıdı
SİBEL ÖZBUDUN: “Kızılay’da Bir “Hayalet” Dolaşıyor!”
ALİ ZİYA ÇAMUR:”Yarimin Sarı Saçı Ellerimin Karası Tütün”
(Eski adresimiz 50 sayı çıkan dergimizin arşivi olarak http://emeginsanati.blogcu.com/ adresinde yayınını sürdürmektedir: http://emeginsanati2.blogcu.com/ )

_______________

e-posta adresimiz: emegin_sanati@mynet.com
Grup İletişim Adresimiz: http://gruplar.Antoloji.Com/emegin-sanati
Google Grup Adresimiz: http://groups.google.com.tr/group/emegin_sanati
Google Grup e-posta: emegin_sanati@googlegroups.com
EMEĞİN SANATI FORUM ADRESİ: http://emeginsanati.forumup.com

Hiç yorum yok: