1 Şubat 2010 Pazartesi

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma...


Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)

* 3’ü Gazeteci Tutuklu 13 Sosyalist Serbest Bırakıldı.

Aralarında BEKSAV Yönetim Kurulu başkanı, Sanat ve Hayat dergisi yayın yönetmeni Hacı Orman, Demokrat Radyo çalışanı İsminaz Ergün, Dayanışma gazetesi çalışanı Emin Orhan, Figen Yüksekdağ, Tekstil-Sen eski genel başkanı Ayşe Yumli Yeter ve Sıtkı Güngörün de bulunduğu 13 sosyalist 5 aydır tutuklu bulunuyordu. 13’ü tutuklu 25 sosyalist hakkında hazırlanan iddianamede Terörle Mücadele Yasası (TMY) gereğince “yasadışı örgüt üyesi olmak”, “örgüt propagandası yapmak” suçlamaları yer alıyordu.

İddianamede suçlamalara dayanak olarak gösterilen delil ise Sanat ve Hayat dergisi Yayın Komisyonu Başkanı ve Atılım gazetesi yazarı da olan komünist aydınlarımızdan Kutsiye Bozoklar’ın 28 Temmuz’da Ankara Karşıyaka mezarlığında yapılan uğurlama törenine katılmak ve slogan atmaktı...

29 Ocak’ta Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesince 8 tutuklu serbest bırakıldı. Uğur Ok, başka bir davadan tutuklu olduğu için serbest bırakılmadı. Hacı Orman, Figen Yüksekdağ, Sıtkı Güngör ve İsminaz Ergün ise haklarında yürütülen farklı bir soruşturma olduğu gerekçesiyle ifadeleri alındıktan sonra bugün serbest bırakıldı.

TMY İptal edilsin!

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)

İLETİŞİM: Necati ABAY-TGDP Sözcüsü, GSM: 0535 929 75 86,
e-posta: tutuklugazeteciler@mynet.com, necatiabay@gmail.com,

--------------------------

Haberi ileten: Hüseyin Habip Taşkın

Hiç yorum yok: